סדרת הפוסטים "סטארטאפ 101" מאגדת סיפורים ותובנות שונות שלנו כמו גם של יזמים, משקיעים ומובילי דעה בקהילת הסטארטאפים והיזמים בישראל. כל מה שיפורסם במסגרת סדרת הפוסטים "סטארטאפ 101" נכתב בצורה סובייקטיבית, מנקודת מבט אישית של הכותב ומהניסיון שהוא ו\או אנחנו צברנו. אתם יכולים להסכים עם הדברים ואתם בהחלט יכולים שלא (ואפילו נשמח לשמוע אתכם בתגובות)
הפוסט הנוכחי נכתב על-ידי מייק לינדנר, יועץ ומרצה בתחומי הנדסת תוכנה, C ו-C++. מנכ"ל חברת Qliqa, המפתחת פתרונות לשיתוף תכנים ברשת.
כיזם, אתה מנסה להשאיר כמה שפחות ליד הגורל. השוק, הזמן והכסף קצובים, ואתה מנסה לנצל אותם באופן מיטבי. הדבר הזה גרר את שותפי ואותי לפגישות רבות עם מומחים מתחומים שונים, לקורסים וסדנאות מגוונים ולקריאה של חומר רלוונטי. אבל את הדברים החשובים באמת, גילינו תמיד לגמרי במקרה.
לדעת מה צריך לדעת
העניין הוא, שלוקח לא מעט זמן לדעת מה בכלל חשוב לדעת. דוגמא טובה היא התחום המוכר לכל יזם: משקיעים. כשאני משוחח עם חברים ומכרים, כולם יודעים לשאול על "קרנות הון סיכון". אבל אם אתה – הקורא – כבר התחלת במיזם שלך, ודאי הספקת להבין כי קרנות הן רק חלק קטן מהאופציות העומדות בפניך. אחרי שלמדת על סוגי המשקיעים השונים, היית צריך להבין את היתרונות והחסרונות שבכל אחד מהם; את שיטות הפעולה שלהם; את ההתאמה שלהם למיזם כמו שלך ולמוביל עם פרופיל כשלך.
ככל שהיזם מקדים להכיר את התחום, הוא יודע להתמקד באותם חלקים שלו שחשובים עבורו, ולפעול בצורה נכונה יותר. אבל תחומים הניתנים ללימוד הם הפחות חשובים, מסתבר. אותם ניתן בקלות יחסית למצוא בכנסים, סדנאות, ואפילו ברשת האינטרנט.
תן לי רק טיפת מזל
דווקא את הדברים החשובים באמת גילינו לגמרי במקרה. שום קורס לא מדבר עליהם, אף אחד לא מזכיר אותם באינטרנט, והרבה פעמים – לחלקים בתעשייה יש אינטרס להעלים את המידע הזה כי הוא מתחרה בהם באופן ישיר. הדברים האלה הם אלו שבאמת משנים את התמונה. למשל:
- איך לגייס עובדים מחברת השמה ולהשאיר את תשלום העמלה למשקיע שיבוא עוד שנה?
- איך להשיג כוח אדם איכותי, במחצית ממחיר השוק?
- איך עובדים עם נותני שירותים (רו"ח, עו"ד) מבלי להוציא שקל מהתקציב?
זה סוג הדברים עליהם אני מדבר. הדברים שבאמת הופכים את תקופת ה"פרה-סיד" והסיד למשהו שאפשר לעמוד בו כדי להגיע הכי טוב שאפשר לשלב הבא.
הדרך הכי טובה להשיג מזל היא לייצר אותו
אז איך באמת? הדרך הטובה ביותר היא: חשיפה. יזמים רבים חוששים מאוד לחשוף את המיזם שלהם עד שלא יהפוך למוצר מוגמר. במקרים בודדים, זוהי גישה נכונה. במקרים רבים אחרים, זו טעות (מובנת מאוד, אגב. לי, כקצין מודיעין לשעבר, לקח הרבה מאוד זמן להיפטר ממעטה הסודיות…) התגלית המפתיעה ביותר שלנו היתה כמה אנשים טובים מסתובבים בתעשייה ומוכנים לספק עצות, קשרים ורעיונות ללא כל תמורה. הקשרים הללו יכולים לחסוך לך הון, אבל כאמור – לא תמיד אתה יודע להגיע אליהם, כי הם מוסתרים.
חשיפה – זו מילת המפתח. כמה מהדברים היותר חשובים שציינתי כאן גילינו לאחר שהצגנו את החברה בכנסים חשובים. אנשים שונים פנו אלינו, חלקם הציעו את שירותיהם, אחרים כיוונו אותנו לנותני שירותים אחרים או סיפקו חינם עצות זהב. אל חלקם, לא יכולנו להגיע בעצמנו: היינו חייבים לפרסם את עצמנו כדי שהם יגיעו אלינו.
אז אלו שני הסנט שלי עבורך: דאג שכולם ישמעו עליך. אתה תתפלא לראות את התוצאות.
ערוץ הסטארטאפים בניוזגיק מפורסם בחסות תוכנית Bizspark
Microsoft Bizspark היא תוכנית גלובלית שפותחה במטרה לסייע להצלחת סטארטאפים בשלבים המוקדמים על-ידי אספקת מספר משאבי מפתח, בזמן שהכי צריך אותם:
תוכנה – במסגרת התוכנית, תקבלו גישה מלאה למגוון הרחב של כלי הפיתוח, הפלטפורמות השונות ורשיונות לכל מוצרי מיקרוסופט לשימוש מיידי למשך 3 שנים, לצורך פיתוח וחדירה לשוק של פתרונות וטכנולוגיות חדשות. כל אלו, יחד עם כל ההטבות האחרות בתוכנית, מגיעות ללא תשלום.
תמיכה – התחברו לשותפים נוספים בתוכנית מרחבי העולם – חממות, משקיעים, יועצים, משרדי ממשלה וספקי הוסטינג – כולם מעורבים ומושקעים באופן שווה בתחומי החדשנות והיזמות בתחום התוכנה והאינטרנט ומציעים מגוון רחב של פתרונות שיוכלו לסייע לכם בפתרון בעיות טכנולוגיות ועסקיות.
חשיפה – מעבר לשיתוף הפעולה עם ניוזגיק, תוכנית Bizspark חושפת את הסטארטפים החברים בה לקהל רחב של משקיעים, לקוחות ושותפים פוטנציאליים. כחברים בתוכנית Bizspark של מיקרוסופט, תזכו לגישה לאקו-סיסטם עשיר של עמיתים למקצוע, שותפים ומגבים משאבי תמיכה מכל העולם, אשר יסייעו לכם לגדול ולהצליח. Microsoft Bizspark זו הדרך המהירה ביותר להזניק את הסטארטאפ שלכם קדימה.
הפוסט פורסם לראשונה בבלוג סטארט. אפ! – הסודות הקטנים שאף יזם לא יכול להרשות לעצמו להחמיץ.