Quantcast
Channel: חשיפה
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34

גיק-על-אחד: ליאו ווידריך, מייסד שותף ומנהל השיווק ב-Buffer

$
0
0
מקור: יח"צ

מקור: יח"צ

כיום, כל אחד מאיתנו מחזיק לפחות חשבון אחד בכל רשת חברתית שנפתחת. במידה ואתם מנהלים מותג, או שאתם מנסים לנהל אישיות רשת עצמאית, בוודאי נתקלתם בקושי הנובע מריבוי הרשתות הללו, הדורשות מכם לבלות שעות ארוכות מול המחשב בנסיון לכתוב בדיחות מצחיקות, אימרות שנונות או ציטוטים בעלי השראה.

Buffer הוא התשובה עבור אלה שטובעים בים הסטטוסים והעדכונים ומעוניינים בכלי אחד שפשוט ינהל את הפרסום עבורם. השירות, שנוסד על ידי ג'ואל גסקוין (Joel Gascoigne) וליאו ווידריך (Leo Widrich), לאחר שבעה שבועות של תכנות, מציע למשתמשים לפרסם בטוויטר, פייסבוק או לינקדאין את הכתבות, הסטטוסים או הקישורים המעניינים ביותר, בהתאם ללוח זמנים אידיאלי שיאפשר להגיע לחשיפה מקסימלית בפני העוקבים שלכם.

בראיון לניוזגיק, מסביר ליאו כיצד נולד הרעיון למוצר, מהם לדעתו האלמנטים החשובים ביותר בבניית מוצרים טובים וחושף את הסיבה האמיתית לבואם של השניים לישראל, בה הם מתכננים לשהות במהלך שלושת החודשים הקרובים.

למי שאינו מכיר, נשמח אם תוכל לספר לנו מעט על Buffer ועל עבודתך שם

Buffer הוא למעשה כלי שעוזר למשתמש לפרסם את הסטטוסים שלו בצורה חכמה יותר בטוויטר, פייסבוק ולינקדאין. בכל פעם שהמשתמש גולש באינטרנט ומוצא מאמר אותו הוא רוצה לחלוק, כל שעליו לעשות הוא להוסיף אותו לבאפר, שבתורו יוסיף אותו ל'תור' הפרסום ברשת החברתית הנבחרת. לאחר שהקישור התווסף אל התור, הוא יפורסם על פי הקריטריונים אותו המשתמש הגדיר מראש, בזמנים אופטימלים, כך שמירב העוקבים שלו יוכלו לצפות בהודעה.

הדרך הטובה ביותר, לדעתנו, להשתמש בבאפר היא באמצעות תוסף לדפדפן, אותו ניתן למצוא באתר הרשמי שלנו – באמצעותו ניתן להוסיף אוטומטית כל תוכן שהמשתמש נתקל בו ולפרסם אותו במועד המתאים, בצורה קלה ופשוטה.

אישית, התפקיד שלי בחברה הוא לדאוג לשיווק. בעבודתי היום יומית הכוונה היא שאני עונה לאימיליים הנשלחים אל התמיכה הטכנית, כותב פוסטים לבלוג הרשמי שלנו, עונה לציוצים והודעות שנשלחות ודואג לשמור על קשר עם העיתונות. זאת דרך נהדרת לשמור על קשר עם שלל הלקוחות והמשתמשים שלנו ולהיות מעודכן לגבי כל דרישה או בקשה המגיעה מהם.

כיצד הגעת אל עולם הסטארטאפים?

למעשה, עדיין למדתי בקולג' כשהתחלתי את עבודתי בבאפר. תמיד היה לי דחף להיות עצמאי לחלוטין, להרוויח את הכסף שלי מהר ככל שניתן וליצור משהו. סטארטאפים הם הזדמנות נהדרת להגשים את החלומות הללו והיו לי מספר התנסויות קטנות מאוד, שכולן נכשלו לחלוטין.

רק כשהתחלתי לדבר עם ג'ואל (מייסד החברה), לאחר שהשיק את המוצר עם מאות משתמשים, חשבתי לעצמי שמדובר בהזדמנות מצויינת ללמוד כל מה שצריך לדעת על סטארטאפים – מאפס. וזה בדיוק מה שעשיתי, התחלתי לעבוד בשיווק וכעת אני בתהליכי לימוד של תכנות, כך שמדובר בחוויה מסעירה עבורי!

מקור: יח"צ

כיצד נולד הרעיון העומד מאחורי Buffer?

הרעיון נולד בחדר השינה של ג'ואל, בבריטניה. מדובר בצורך שהגיע קודם כל מהדרישות האישיות שלו, לעקוב אחר מגוון רשתות חברתיות ולהמשיך להיות נוכח בטוויטר ופייסבוק בו זמנית – ומדובר במשימה קשה עד מאוד. הוא מצא שציטוטים וקישורים למאמרים שכתב, מהווים טריגר משמעותי עבור הגולשים וגורמים להם להביע מעורבות גדולה יותר, אך עדיין העובדה שנאלץ לפרסם אותם כל מספר שעות דרשו ממנו עבודת תחזוק רבה.

בשלב זה ג'ואל ניסה מספר שירותים שמציעים פרסומים מתוזמנים, אך כולם היו קשים לתפעול ולתחזוק – והיה עליו לקבוע את הזמנים המדוייקים בהם רצה לפרסם את התכנים השונים. מנקודה זאת בדיוק נולד באפר, כאשר הרעיון העיקרי העומד מאחורי השירות הוא שהמשתמשים לא צריכים לבחור את הזמנים המדוייקים, אלא רק להוסיף את התכנים – ואלה יפורסמו מעצמם, מבלי שהמשתמש יאלץ לדאוג לכך.

כיצד אתם רואים את המוצר שלכם מתפתח, במיוחד לאור העלייה בפופולאריות פלטפורמת המובייל?

מובייל הולך להיות אחת מנקודות הפוקוס העיקריות שלנו. כבר עכשיו אנחנו עובדים על גרסה חדשה של המוצר המיועדת עבור משתמשי האייפון ואנו מעוניינים להוסיף פונקציונליות נוספת עבור משתמשי האנדרואיד שלנו.

במבט לעתיד, הדבר החשוב ביותר עבורנו הולך להיות שילוב המוצר שלנו עם אפליקציות לקריאת חדשות, אפליקציות טוויטר ועוד. כבר התחלנו לעבוד עם מספר אפליקציות פופולאריות, כגון Reeder, Pocket ו-IFTTT – שמציגים כעת כפתור 'באפר', באמצעותו יכולים המשתמשים להוסיף כל כתבה שהם קוראים ישירות לתור שלהם בשירות. זה בהחלט הכיוון העיקרי שלנו כיום ואנו מצפים להרבה מאוד שיתופי פעולה כבר במהלך החודשים הקרובים.

מהם שלושת הטיפים שלך ליצירת מוצר מוצלח?

אם אני נאלץ לבחור רק שלושה טיפים, אני מניח שאלה יהיו המובילים מבחינתי:

  • החלו את השיווק מוקדם יותר ממה שאתם חושבים. ברוב המקרים, חברות מזניחות את החלק השיווקי ומשאירות אותו לשלב מאוחר יותר – ואין זה מהלך נכון. כתבתי פוסט ארוך על מדוע שיווק מוקדם הוא מהלך טוב ואני מקווה שהוא יעזור לכם להגיע למסקנות הנכונות.
  • התמקדו וטפלו ברעיון שלכם כאילו מדובר בהשערה, לא במוצר ממשי שעובד נהדר. ככל הנראה, גישה זאת תגרום לכם לשנות את דעתכם מספר פעמים, עד שתגיעו לתוצאה האולטימטיבית. ג'ואל כתב על כך מאמר משלו, אותו תוכלו לקרוא בבלוג הרשמי שלנו.
  • למדו כיצד לפנות ולדבר עם העיתונות. עבור באפר, היה זה אחד ההיבטים המשמעותיים ביותר להופיע בעיתונות בצורה רגילה – ואני ממליץ לכם לקרוא את הכתבה הבאה, על מנת להבין את החשיבות האמיתית של הפרסום בעיתונות.

מדוע הגעתם לישראל? מה אתם מצפים להשיג מהביקור שלכם כאן?

הסיבה לבואנו לישראל נבעה מכך שלא הצלחנו להשיג וויזות לארצות הברית, לכן היה עלינו לבחור את הבסיס שלנו למשך 3 החודשים הקרובים. בחרנו בתל אביב בגלל שלוש סיבות עיקריות: מזג האוויר המדהים, קהילת הסטארטאפים המדהימה שבוהקת מחדשנות ו"אפקט הטירוף" הכללי שקיים כאן. למעשה, היו לנו שישה יעדים שונים וישראל זכתה, לאחר ששקלנו את טוקיו, בנקוק, ריו דה ג'נרו, ניו יורק וסן פרנסיסקו.

המטרה העיקרית שלנו במהלך השהייה היא להגיע לכמה שיותר יזמים עם הרעיונות המדהימים שלהם לסטארטאפים. בכל הנוגע לבאפר, אנחנו בודקים מספר כיוונים חדשים באמצעותם נוכל להגדיל את קצב הצמיחה של המשתמשים ומקווים שהחוכמה המקומית תוכל לעזור לנו גם בכך.

מה דעתך על סצנת הסטארטאפים בישראל, על עתידה, על השינויים שהיא עוברת בשנים האחרונות?

לצערי, אנחנו רק מתחילים להכיר את הסצנה המקומית. ממה שהספקנו לראות עד עכשיו, היא מרשימה בהחלט. לא מדובר רק בכמות גדולה של סטארטאפים שנוצרים, אלא ברוח ספציפית ובגישה כללית כלפי בעיות ופתרונם. כולם רוצים לגרום לדברים לעבוד – ומדובר ברוח הראויה להערצה, ואני אוהב את זה.

בוודאי בעוד מספר שבועות, לאחר שנבלה כאן יותר זמן, נלמד להכיר ולהבין יותר את הסצנה – אבל להערכתי העתיד הקרוב והעתיד הרחוק שניהם ורודים למדיי :)

מהן התוכניות העתידיות של החברה?

התכנית העיקרית שלנו היא להמשיך לעבוד על שיתופי פעולה חדשים. נכון להיום, אנו עובדים עם למעלה מ-20 אפליקציות שונות ומקווים להוסיף לרשימה המכובדת הזאת עוד הרבה מאוד אפליקציות בעתיד הקרוב. בנוסף, אנחנו רוצים להוסיף תמיכה לרשתות חברתיות נוספות, כמו גוגל פלוס ופינטרסט – ברגע שהן ישחררו את ה-API שלהן.

בכלליות, המטרה של באפר היא להיות הכלי הנפוץ ביותר, בו כולם משתמשים על מנת לנהל את הרשתות החברתיות שלהם. אני באמת מאמין שזהו העתיד שלנו, כך שיהיה עלינו להמשיך להשאר נוכחים ובתודעת המשתמשים המקוונים ולהמשיך לגדול ולספק את המוצר האולטימטיבי.

אם היו נותנים לך את האפשרות לתת טיפ אחד ליזם הישראלי המתחיל, מה היית אומר?

השיעור המרכזי לדעתי הוא ללמוד כיצד לשלוח מוצר בכל יום. לא משנה מה, עלייך לאחוז במשהו אותו אתה יכול לייצר על בסיס יומי כגון בלוג, תוספת קטנה לקוד, פיצ'ר חדש וכדומה. אתה לא הולך להיות בראש הטבלה לאורך זמן עם המוצר הנוכחי, לכן עליך לעבוד קשה מאוד על מנת להשאר שם. רק אם תספק על בסיס קבוע את הסחורה, כך תוכל להפוך להיות נהדר לאורך זמן. למרות החשש של שחרור גרסה, מוצר או תוכן על בסיס יום יומי – זהו מהלך קריטי מבחינתך להתגבר על הפחד הזה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 34